Töltés

Dekoráld ötletesen a fürdőszobát!

Sokan úgy gondolják, hogy nincsen sok lehetőség a fürdőszoba dekorálására. A következőekben ezt szeretném megcáfolni, továbbá ötleteket adni.

A fürdő nedves közeg, ezért egy kicsit leszűkül a paletta, de még így is rendkívül mutatós és ötletes dolgokkal dobhatjuk fel a helyiség hangulatát. 
 


Növények, fényképek, gyertyák

Ugyanúgy helyezhetsz növényeket a falra, a polcok, szekrények tetejére, az a lényeg, hogy olyan virágot válassz, amely inkább a vizes közeget preferálja. Párakedvelő növény például a páfrány, a  csokrosinda, a csüngőágú fikusz, a gardénia és a broméliafélék. Jó ötlet lehet még valamilyen bambuszfélével dekorálni a fürdőszobát. 

Még személyesebbé teheted a helyiséget, ha nem száműzöd a fényképeidet. Bizonyosodj meg róla, hogy a képkeret vízálló és már mehet is fel a falra a családi fotó.

A gyertyák minden helyiségben romantikus hangulatot keltenek. Egy fárasztó nap után jól esik elmerülni és relaxálni egy kád forró vízben. Emeld a pihenést magasabb szintre a kád szélére elhelyezett illatosított gyertyákkal.
 
Szappantartók, fogkefetartók

Persze szinte bárhol be lehet már szerezni ilyen dolgokat, de egy szappantartót már otthon is, minden nehézség nélkül el tudsz készíteni. Ha folyékony szappant használsz, akkor egyedül egy pumpás adagolóra lesz szükséged a boltból. Ebből tökéletesen megfelel a célnak, ha a legolcsóbb szappant megveszed. Ha gyűjtöd az italos üvegeket akkor nagy szerencséd van, mert ezeknek az üvegeknek általában olyan „szájuk” van, ami pont passzol a pumpás adagolóhoz. A hobbiboltokban üvegfestékek széles skálája vár, kiválasztod a te szívedhez legközelebb álló színeket aztán hajrá. Ha elkészül, akkor egy nagyon szép, egyedi folyékony szappantartód lesz.
 
Ha szereted a különleges dolgokat akkor irány a műhely néhány faléccel, csavarokkal, szögekkel és kalapáccsal. Ötletes kis dobozokat tudsz készíteni akár zárt hátsó résszel, akár úgy, hogy csak egy keretet fabrikálsz. Ezzel kialakíthatsz egy személyes kis tárolót. Gondold végig, hogy mit szeretnél elhelyezni a saját dobozodban és ahhoz mérten válaszd ki a faléc szélességét. Egy fogmosó pohárnak, dezodornak vagy borotválkozós felszereléshez minimum egy 20x40 cm nagyságú darabot vágj le (négyszer, hiszen négy oldala van a doboznak.) Ha szeretnéd még személyesebbé varázsolni akkor elő a festékkel. Akár a nevedet, akár a számodra kedves mintákat figurákat a dobozodba, vagy dobozodra pingálhatod. Innentől kezdve nincs más teendő mint összeszögelni a darabokat, majd erősen a fürdőszoba falára illeszteni. 
 
Törölközők

Ha a fürdőszobád színéhez passzoló törölközőid vannak, miért rejtenéd el őket? Egy nyitott polcrendszerben, vagy mutatós kis akasztókra helyezve remekül funkcionálnak dekorációs elemként is. 
 
Tároló alkalmatosságok

Minden nő ismeri, milyen az az érzés, amikor nincs elég hely a folyton gyarapodó krém-, szivacs- és kiegészítőgyűjteménynek. Kiváló megoldás fonott kosarakat elhelyezni a fürdőszoba különböző területein. Ha szereted a rendet akkor erősíts kis névtáblákat a kosarakra, így könnyedén megtalálhatod amire szükséged van, időt megspórolva ezzel a reggeli készülődésben. 
 
Ezekkel a filléres ötletekkel könnyen újjávarázsolhatod a fürdőszobád arculatát.