Töltés

Hogyan használjuk a piros színt?

A piros szín nagyon feltűnő és az a bútor, vagy az a felület biztosan megragad az emlékeinkben, amely ilyen színű.

A sok pozitív tulajdonsága ellenére, azonban mégis félnek használni, előnyeit könnyen a berendezés látványának fokozására fordíthatjuk. Most eláruljuk hogyan! Ami a piros szín mellett szól, az mindenképpen a kisugárzása. Élénk és meleg szín, ami elűzi az unalmat és a depressziót.  Más színekkel okosan, ügyesen párosítva üde dekorációt kapunk.

Ezt a színt leginkább a modern lakásoknál, esetleg country stílusú klasszikus otthonoknál alkalmazzák. Helyes használatához egyedül a túlzásokat kell kerülni.
 
Piros bútorok

Nappaliban alkalmazva több felületen is megmutathatjuk a pirosat, de törekedni kell az egyensúly kialakítására. Ezt olyan semleges színekkel lehet elérni, mint például a szürke, a fehér, vagy a természetes fa felületek. Próbáld meg ugyanazt a pirosat több felületen alkalmazni. Például legyenek egyforma színűek a kanapé és a függöny mintái, ehhez válassz semleges, mondjuk fehér színű szőnyeget, mely passzoljon a fal árnyalatához. A fa felületekkel is rendkívül jól tudod ellensúlyozni a piros hivalkodó tulajdonságát. Ezekkel a kis praktikákkal megteremthető a harmónia. 
 
Ha kicsit kevesebb pirosat szeretnél a lakásodba, akkor állíts fehér háttér elé egy piros kanapét, vagy fotelt. Érdemes nem tiszta piros, hanem semleges színű mintával díszített változatot. A fehér és piros kontrasztját rendkívül jól lehet érvényesíteni, ez egy „jolly-joker” megoldás. 
 
A nagyon steril, semleges bútornak izgalmas színfoltja lehet egyetlen piros bútor. Teljesen megváltoztatható az eddig unalmas berendezésű helyiség, egy szép fotellel, vagy egy kis asztallal. 
 
Piros fal

Nagy merészségre vall, ha valaki teljesen pirosra festi, vagy tapétázza a falat. Sokak szerint nem is annyira szerencsés választás, mert egy idő után feszültté teheti a lakót. Akik tartanak ettől a szín rossz tulajdonságától, válasszanak olyan tapétát, amely piros mintázatú. Nagy felületen, falakon célszerűbb, ha csak két színnel dolgozol. Természetesen nem kötelező a fehér-piros kombinációhoz ragaszkodni, de mindenképpen egy lágyabb, semlegesebb színt kell választani, ami egyensúlyozza a markáns pirosat. Dönthetsz úgy is, hogy a szobád egyetlen falát borítod piros színnel, ezzel egyértelműen hangsúlyossá teheted azt a részt. 
 
A piros színt be lehet csempészni a konyhába és a fürdőszobába is, azokkal a feltételekkel, mint amik a nappalira és a hálószobára érvényesek. Konyhában jól mutat a semleges színű fal előtt egy retró hatást keltő piros hűtőszekrény. Fürdőszobába vegyél piros törölközőket, piros szappant, ebben a helyiségben érdemes inkább a piros kiegészítőkre fókuszálni.